ابن اخوه، محمد بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۲: خط ۳۲:
    |}
    |}
    </div>
    </div>
    «ضياء‌ الدين محمد بن محمد بن احمد بن ابى زيد قرشى»، فقيه و محدث شافعى و در اصول پيرو اشعرى، در سال 648ق متولد شد. مورخان احتمال مى‌دهند وى مصرى بوده باشد. در مورد كنيه وى، اگرچه اين كنيه پيش از او نيز سابقه داشته، به جهت عدم حركت‌گذارى، نحوه تلفظ در متون روشن نيست. مستشرقانى كه از دهه 40 قرن حاضر به شرح احوال وى پرداخته‌اند، در تلفظ كنيه وى اختلاف كرده‌اند. برخى آن را به شكل «ابن الاُخُوّة» و برخى به صورت «ابن الاِخوَة» ثبت كرده‌اند و مدرك قاطعى براى ترجيح يكى از اين دو احتمال در دست نيست. وى از خاندانى اهل دانش بود و نسب قرشى داشت. هرچند وى در زمان خود چندان شهرت نداشته است، اما پس از مرگش، به سرعت در سوريه و نقاط ديگر معروف شد.
    '''ضياء‌ الدين محمد بن محمد بن احمد بن ابى زيد قرشى'''، فقيه و محدث شافعى و در اصول پيرو اشعرى، در سال 648ق متولد شد. مورخان احتمال مى‌دهند وى مصرى بوده باشد. در مورد كنيه وى، اگرچه اين كنيه پيش از او نيز سابقه داشته، به جهت عدم حركت‌گذارى، نحوه تلفظ در متون روشن نيست. مستشرقانى كه از دهه 40 قرن حاضر به شرح احوال وى پرداخته‌اند، در تلفظ كنيه وى اختلاف كرده‌اند. برخى آن را به شكل «ابن الاُخُوّة» و برخى به صورت «ابن الاِخوَة» ثبت كرده‌اند و مدرك قاطعى براى ترجيح يكى از اين دو احتمال در دست نيست. وى از خاندانى اهل دانش بود و نسب قرشى داشت. هرچند وى در زمان خود چندان شهرت نداشته است، اما پس از مرگش، به سرعت در سوريه و نقاط ديگر معروف شد.


    تنها اثر شناخته شده وى، کتابى در موضوع حِسبه است با عنوان «معالم القُربة في احكام الحسبة».
    تنها اثر شناخته شده وى، کتابى در موضوع حِسبه است با عنوان «معالم القُربة في احكام الحسبة».

    نسخهٔ ‏۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۲:۲۷

    ابن اخوه، محمد بن محمد
    نام ابن اخوه، محمد بن محمد
    نام‌های دیگر ابن اخوه، ضیاء الدین محمد

    قرشی، محمد بن محمد

    نام پدر
    متولد
    محل تولد
    رحلت 729 ق
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE3692AUTHORCODE

    ضياء‌ الدين محمد بن محمد بن احمد بن ابى زيد قرشى، فقيه و محدث شافعى و در اصول پيرو اشعرى، در سال 648ق متولد شد. مورخان احتمال مى‌دهند وى مصرى بوده باشد. در مورد كنيه وى، اگرچه اين كنيه پيش از او نيز سابقه داشته، به جهت عدم حركت‌گذارى، نحوه تلفظ در متون روشن نيست. مستشرقانى كه از دهه 40 قرن حاضر به شرح احوال وى پرداخته‌اند، در تلفظ كنيه وى اختلاف كرده‌اند. برخى آن را به شكل «ابن الاُخُوّة» و برخى به صورت «ابن الاِخوَة» ثبت كرده‌اند و مدرك قاطعى براى ترجيح يكى از اين دو احتمال در دست نيست. وى از خاندانى اهل دانش بود و نسب قرشى داشت. هرچند وى در زمان خود چندان شهرت نداشته است، اما پس از مرگش، به سرعت در سوريه و نقاط ديگر معروف شد.

    تنها اثر شناخته شده وى، کتابى در موضوع حِسبه است با عنوان «معالم القُربة في احكام الحسبة».


    وابسته‌ها