شرح نبراس الهدی في أحكام الفقه و أسرارها - أرجوزة في الفقه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> [[پرونده:NUR00257J1.jpg|بندانگش» ایجاد کرد.)
     
    جز (A-esmaili@noornet.net صفحهٔ شرح نبراس الهدی في أحکام الفقه و أسرارها - أرجوزة في الفقه را به [[شرح نبراس الهدی في أحكام الفقه و أسرارها - أرجوزة في ال...)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۱۰:۰۲

    شرح نبراس الهدی في أحکام الفقه و أسرارها - أرجوزة في الفقه
    نام کتاب شرح نبراس الهدی في أحکام الفقه و أسرارها - أرجوزة في الفقه
    نام های دیگر کتاب نبراس الهدی. شرح
    پدیدآورندگان سبزواری، هادی بن مهدی (نويسنده)

    بیدارفر، محسن (محقق)

    زبان عربی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏183‎‏/‎‏3‎‏ ‎‏/‎‏س‎‏2‎‏ ‎‏ن‎‏2025
    موضوع سبزواری، هادی بن مهدی ، 1212 - 1289ق. نبراس الهدی - نقد و تفسیر

    فقه جعفری - شعر

    فقه جعفری - قرن 13ق.

    ناشر بيدار
    مکان نشر قم - ایران
    سال نشر 1380 هـ.ش
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE257AUTOMATIONCODE


    مؤلف

    مولى هادى سبزوارى قدس سره

    حاج ملا هادى سبزوارى در يكى از فصول كتاب فقهى خود (نبراس الهدى) اسرار احكام شرعى را به صورت منظوم آورده و در كتاب ديگرى به شرح و توضيح اين اشعار پرداخته است.

    گرچه نوشتن اين گونه كتابهاى منظوم در آن زمان و زمانهاى قبل از آن مرسوم و معمول بود ليكن بدون شك اين منظومه نوع و وزن شعر خود را از منظومه (الدرة النجفية) علامه بحر العلوم (قده) نظم و ترتيب مسائل فقهى‌اش را از متن و شرح (لمعه) شهيدين و كيفيت ذكر اسرار را از كتاب (المجلي) ابن ابى جمهور احسائى (كه مشتمل بر اسرار حج است) اقتباس نموده.

    ويژگيهاى اين كتاب

    1 - اولين ويژگى اين كتاب رعايت ايجاز و اختصار است به طورى كه فقط مسائل اوليه و معروف ابواب نماز و روزه و زكات و حج از ابواب عبادى و باب نكاح از ابواب معاملات در آن آورده شده است.

    2 - ويژگى ديگر اين كتاب التزام و تعهد نويسنده آن نسبت به حفظ ظواهر احكام شرع و اجتناب از نگاه تك بعدى و صرفا باطنى به مسائل مى‌باشد.

    3 - سومين ويژگى اين كتاب اين است كه مولف گرانقدر آن در باب زكات و ذكر اسرار آن بيش از حد از علم حروف و مناسبات حرفيه و عدديه استفاده نموده.

    4 - ويژگى چهارم اين كه در توجيه اسرار به جاى استدلالهاى برهانى بيشتر از مطالب ذوقى و احساسى استفاده شده و توجيه مولف هم در بكارگيرى اين روش اين است كه اسرار مذكور در اين كتاب تمام كلام يا به عبارتى ختم كلام در اين زمينه نيست بلكه اشاراتى است براى اهل الهام و اشراق.

    5 - ويژگى پنجم: منظم بودن متن خود بخود و بطور طبيعى تعقيد و تكلف نوشتار را بهمراه داشته و به همين دليل ناظم خود با نگاشتن شرحى بر اين اشعار مقصود و مراد خويش از آنها را بيان نموده.

    6 - آخرين سخن اينكه در اين كتاب باطن مسائل فقهى را (سرّ) هر يك از ابواب فقهى را (محفل) و هر يك از عناوين فقهى را (نبراس) نام نهاده اند.


    پیوندها

    مطالعه کتاب شرح نبراس الهدی في أحکام الفقه و أسرارها - أرجوزة في الفقه در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور