رسالة في صلوة الجمعة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'صاحب مدارك' به 'صاحب مدارك ')
    جز (جایگزینی متن - 'در باره' به 'درباره')
    خط ۴۱: خط ۴۱:




    «رسالة في صلاة الجمعة» تقرير دروس خارج فقه آیت‌الله ميرزا [[مجلسی، محمدتقی|محمد تقى مجلسى]]، ازعلماى معاصر اصفهان است كه توسط جناب استاد مرحوم [[ذهنی تهرانی، محمد جواد|محمد جواد ذهنى تهرانى]]،در باره احكام و فروع فقهى مربوط به نمازجمعه در سال 1396 هجرى قمرى تأليف شده و به صورت چاپ سنگى منتشر شده است.
    «رسالة في صلاة الجمعة» تقرير دروس خارج فقه آیت‌الله ميرزا [[مجلسی، محمدتقی|محمد تقى مجلسى]]، ازعلماى معاصر اصفهان است كه توسط جناب استاد مرحوم [[ذهنی تهرانی، محمد جواد|محمد جواد ذهنى تهرانى]]،درباره احكام و فروع فقهى مربوط به نمازجمعه در سال 1396 هجرى قمرى تأليف شده و به صورت چاپ سنگى منتشر شده است.


    مقدار صفحات كتاب 87 صفحه مى‌باشد و در پايان فهرستى از عناوين و موضوعات ارائه شده است.
    مقدار صفحات كتاب 87 صفحه مى‌باشد و در پايان فهرستى از عناوين و موضوعات ارائه شده است.

    نسخهٔ ‏۶ آوریل ۲۰۱۷، ساعت ۱۹:۱۴

    رسالة في صلوه الجمعه
    نام کتاب رسالة في صلوه الجمعه
    نام های دیگر کتاب
    پدیدآورندگان مجلسی اصفهانی، محمد تقی (نويسنده)

    ذهنی تهرانی، محمد جواد (محقق)

    زبان عربی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏187‎‏/‎‏5‎‏ ‎‏/‎‏م‎‏3‎‏ر‎‏5
    موضوع نماز جمعه
    ناشر مؤلف
    مکان نشر قم - ایران
    سال نشر 1396 هـ.ق
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE559AUTOMATIONCODE


    معرفى اجمالى

    «رسالة في صلاة الجمعة» تقرير دروس خارج فقه آیت‌الله ميرزا محمد تقى مجلسى، ازعلماى معاصر اصفهان است كه توسط جناب استاد مرحوم محمد جواد ذهنى تهرانى،درباره احكام و فروع فقهى مربوط به نمازجمعه در سال 1396 هجرى قمرى تأليف شده و به صورت چاپ سنگى منتشر شده است.

    مقدار صفحات كتاب 87 صفحه مى‌باشد و در پايان فهرستى از عناوين و موضوعات ارائه شده است.

    اين كتاب در واقع فتاواى مجلسى اصفهانى در باب نماز جمعه و احكام آن است.

    ساختار

    در اين كتاب با استفاده از آيات و روايات و ساير ادله فقهى به تبيين مسال مربوط به نماز جمعه پرداخته شده است.

    گزارش محتوا

    نگارنده در ابتدا به بحث درباره وجوب نماز جمعه پرداخته و آيه مربوط به نماز جمعه و دلالت اين آيه بر وجوب نماز جمعه را بررسى و شبهات مبنى بر عدم وجوب نماز جمعه در عصر غيبت امام معصوم(ع) را مطرح و ارزيابى كرده است.

    وى در همين زمينه اقوالى از فقهاى شيعه مانند صاحب مدارك و شيخ مرتضى انصارى را به همراه ادله قائلين به شروط وجوب نماز جمعه را مورد تجزيه و تحليل فقهى قرار داده است. در همين راستا مؤلف به ادله روايى مربوط به وجوب نماز جمعه پرداخته و ادله مطلق بودن وجوب نماز جمعه را از ميان اين روايات استخراج كرده است.

    وى همچنين به استدلال شهيد ثانى درباره وجوب نمازجمعه و شرايط وجوب آن اشاره كرده و مراد از سلطان در روايت زراره را امام معصوم دانسته و وجوب مطلق نماز جمعه را در عصر حضور معصوم(ع) و وجوب تخييرى و مشروط نماز جمعه را در عصر غيبت دانسته است.

    در قسمت‌هاى بعدى كتاب كيفيت نماز جمعه از جمله خواندن دو خطبه و وظايف مأمومين در نماز جمعه مورد بحث قرار گرفته و جزئيات و فروع فقهى مساله با توجه به رويكرد مؤلف كه رويكردى روايى و با استناد به اخبار است، بررسى شده است.


    پیوندها

    مطالعه کتاب رسالة في صلوه الجمعه در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور