بازخوانی امامت در عرفه، خطابه غدیر و روایت فدک

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بازخوانی امامت در غرفه، خطابه غدیر و روایت فدک، اثر سید عباس اسلامی کاشانی (معاصر)،

بازخوانی امامت در عرفه، خطابه غدیر و روایت فدک
بازخوانی امامت در عرفه، خطابه غدیر و روایت فدک
پدیدآوراناسلامي كاشاني، عباس (نويسنده)
ناشرمؤسسه بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
مکان نشرایران - قم
سال نشر1401ش
چاپ1
شابک978-964-09-2416-7
موضوععلی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - علی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - امامت - فاطمه زهرا (س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - خطبه‏ها - امامت - امامت - تاریخ - غدیر خم، خطبه - فدک (عربستان سعودی)
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
2ب5الف 233/5 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

شناخت و معرفی سیره عملی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وظیفه ای است که بر عهدهعلما و محققان گذاره شده و آنان باید در رساندن پیام عدالت خواهی آن بزرگواران به همگان، تمام سعی خود را بکنند، اما در این میان، آنچه اهمیت بسیار دارد، همت برای یافتن و بیرون آوردن حق از میان هزاران باطل و اعلام و اشاعه آن با دلایل قاطع و دنیاپسند است. اثر مورد بحث که پژوهشگر عرصه حوزه و دانشگاه آن را به جوامع اسلامی ارائه داده راهی نو برای تشنگان وادی حق و حقیقت است... مولف از خلال کتاب های تاریخ و حدیث که عموم مسلمانان جهان بر درستی آن ها متفق اند، با دلایلی روشن اثر حاضر را تألیف کرده و برای قضاوت در دسترس عموم گذارده است[۱].

مؤلف، محور بحث کتاب خود را قرآن کریم و کتب حدیث، و قهرمان آن را حضرت امیرالمؤمنین(ع) قرار داده است. وی تنها به منابع ذکر شده بسنده ننموده و از کتب رجال، تراجم، تواریخ و سیر نیزه بهره برده و البته در این مورد نیز اعمال جمود و تعصب نکرده و منحصرا به بیان مطالب و دیدگاه های علمای شیعه نپرداخته است[۲].

محتوای کتاب شامل پیشگفتار، مقدمه، و متن در سه فصل است. فصول کتاب عبارت است از جایگاه امامت در مذهب تشیع، جایگاه عرفه و غدیر در تعیین امام و داستان تلخ و پرماجرای غصب فدک و روایت حضرت امام جعفر صادق(ع).

ایشان در فصل پایانی کتاب با سیر اجمالی در داستان تلخ و پرماجرای فدک، به بررسی اسناد روایت فدک و استحکام آن پداخته و قوت سند به اثبات رسانده است.

ایشان معتقد است مسئله فدک صرفا مالی نبوده بلکه امری سیاسی و با اهمیت به شمار می‌رود که با مسئله امامت و خلافت امیرالمؤمنین(ع) ارتباط مستقیم داشته و گره خورده است[۳].

پانویس

  1. ر.ک: پیشگفتار، ص12-13
  2. ر.ک: متن کتاب، ص191
  3. ر.ک: همان، ص166-167

منابع مقاله

پیشگفتار، مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها