حقوق و تکالیف زوجین و مقایسه تطبیقی متون مذهبی از قران و کلام اهل بیت علیهم السلام

    از ویکی‌نور
    حقوق و تکالیف زوجین و مقایسه تطبیقی متون مذهبی از قران و کلام اهل بیت علیهم‌السلام
    حقوق و تکالیف زوجین و مقایسه تطبیقی متون مذهبی از قران و کلام اهل بیت علیهم السلام
    پدیدآورانوطنی، منصوره (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرحقوق و تکالیف زوجین و مقایسه تطبیقی متون مذهبی از قرآن و کلام اهل بیت علیهم‌السلام
    ناشرآستانه مقدسه قم. انتشارات زائر
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1388ش
    چاپ1
    شابک978-964-180-098-9
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /و6ح7 253/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    حقوق و تکالیف زوجین و مقایسه تطبیقی با متون مذهبی در قرآن و کلام اهل‌بیت(ع)، اثر منصوره وطنی، پژوهشی است پیرامون حقوق فردی، اجتماعی و خانوادگی زن، با تأکید بر حقوق متقابل زن و شوهر در قرآن و روایات.

    نویسنده، معتقد است آنچه باعث ایجاد هویت‌های ساختگی از زن و مرد شده است، تجزیه کردن آیات و روایات و جدا نکردن روایات ثقه از جعلی، به کمک آیات قرآن و عقل و روایات قطعی و سیره عملی پیامبر(ص) و ائمه(ع) بوده، ولذا قرون متمادی است که شاهد فاصله بین تعالیم اسلام و رفتار مسلمین هستیم. ازاین‌روی وی در این کتاب، بر آن است تا با کنکاشی در متون اصلی دین و کتب مذهبی، این فاصله را نمایان سازد، تا بدین منظور، همگان، به‌ویژه محققان و اندیشمندان حوزه علمیه، درصدد علاج برآیند[۱].

    به نظر وی، این فاصله، به حدی است که در کتب مورد بررسی در این پژوهش - ‌که همگی مدعی تبلیغ و تبیین دیدگاه اسلام و صحت و اعتبار مطالب و بیان وظیفه دینی زنان و مردان هستند و کتب نویسندگان مرد، که بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است - ‌محتوا، یک‌سویه بوده و با عنوان، هم‌خوانی نداشته و موضوعات غیر مرتبط یا متفاوت و یا متضاد با مطالب دیگر کتب را مطرح نموده‌اند که استناد به مطالب کتب مذهبی و کپی‌برداری شامل آن نیز می‌باشد[۲].

    به نظر نویسنده، بیشتر این کتب، با نویسندگان مرد، از سال 1370 به بعد، تنها برای مقابله با حرکت‌های فمنیستی، به‌ویژه در ایران، نگاشته شده است و هدف، تبیین دیدگاه اسلام و فرهنگ‌سازی و جهانی نمودن حقوق زن در اسلام و ارائه راهکارهای عملی در مقابله با تبلیغات فمنیستی بوده است[۳].

    نویسنده در مقدمه کتاب، به این نکته اشاره نموده است که منظور نمودن نیازها و اقتضائات زمان و استخراج حکم ثانویه متناسب با شرایط روز، غیر از دخالت دادن عرفیات در حکم شرعی است. به‌لحاظ اینکه در بیشتر کتب تألیف‌شده در حقوق زن در اسلام، این موضوع به‌طور کامل و به‌دور از باورهای قالبی و شخصی و... نگاشته شده است، لذا وی در این کتاب، با کنکاشی در کلیه کتب تألیفی از چهل سال گذشته و بررسی آیات و روایات در متون اولیه، بر آن شده است تا مجموعه‌ای از حقوق فردی، اجتماعی و خانوادگی زن را با تأکید بر حقوق متقابل زن و شوهر، بدون پیش‌داوری و صرفا به‌عنوان پژوهشگر مسائل دینی، برای مسلمانان و به‌ویژه زنان، ارائه دهد[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص14
    2. ر.ک: همان، ص14-‌15
    3. ر.ک: همان، ص15
    4. ر.ک: همان، ص16

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها