عرفان و عشق

    از ویکی‌نور
    عرفان و عشق
    عرفان و عشق
    پدیدآورانکاشفی، محمدرضا (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. معاونت آموزش و تبلیغ. اداره مشاوره و پاسخ (سایر)
    ناشرنهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‏‌ها. دفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش
    چاپ7
    شابک978-964-7030-98-4
    موضوعانسان (عرفان) - تصوف - پرسش‏ها و پاسخ‏ها - عرفان - پرسش‏ها و پاسخ‏ها - عرفان بودایی - عشق (عرفان)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ک‎‏2‎‏ع‎‏4 286 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عرفان و عشق، یازدهمین دفتر از مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هایی دانشجویی است که به همت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، به قلم محمدرضا کاشفی، چاپ شده است. این اثر یازدهمین جلد از مجموعه‌ای است تحت عنوان «مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی». مجموعه این پرسش‌ها توسط اداره مشاوره و پاسخ معاونت آموزش و تبلیغ نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، جمع شده و توسط هشت کارگروه تخصصی پاسخ یافته و در قالب یک مجموعه به چاپ رسیده است. کتاب حاضر، به سؤالاتی درباره اخلاق و عرفان پاسخ داده است[۱].

    مجموعه سؤالات پاسخ‌یافته در این اثر، 71 سؤال است که ضمن 4 بخش ارائه شده است: بخش اول، درباره عرفان نظری؛ بخش دوم، درباره عرفان عملی؛ بخش سوم، درباره انسان کامل و بخش چهارم، درباره عشق.

    در بخش عرفان نظری، 17 پرسش با موضوعات ذیل پاسخ یافته است: منظور از عرفان عملی و نظری، عرفان و تصوف و رابطه میان آنها، عرفان و اسلام، نیاز یا عدم نیاز آموزش در عرفان، عقل نظری و تهذیب نفس، رابطه شک و عرفان، حجاب‌های ظلمانی و نورانی، ولایت در عرفان اسلامی، خودشناسی و خداشناسی، عوالم وجود، وحدت وجود، عارفان و کشف و شهود، مقامات عرفا، توهم در عرفان[۲].

    در بخش دوم، با محوریت پاسخ به پرسش‌هایی درباره عرفان عملی، درباره عرفان بودایی، مسیحی، نیروی مرتاضان، شرایط عارف، راه عرفان، ایمان و سیر و سلوک، دنیا، ریاضت اسلامی، شهود قلبی، چشم باطن‌بین، قدرت معنوی، نشانه‌های یقین به خدا، محبت خدا به محبوبان، دعا و عرفان، دعا و ریاضت، شوق عبادت و طلب خدا، تسلیم خداوند شدن، عبادات عارفان، راه توحید، مراحل عرفان و تداوم سیر و سلوک، سلوک و استاد معنوی و... توضیحاتی داده شده است[۳].

    بخش سوم، حاوی پاسخ به چند پرسش پیرامون انسان کامل، ویژگی‌های انسان کامل و مصادیق آن است[۴].

    چهارمین و آخرین بخش کتاب، حاوی پاسخ به پرسش‌هایی درباره عشق است و در آن، درباره معنی عشق، مبدأ آن، اسباب و مبانی عشق، عشق حقیقی و نشانه‌های آن، عشق و معشوق خیالی، ارتباط میان عشق حقیقی و عشق مجازی، عشق ابن عربی به یک معشوقه و زیبایی او در نگاه ابن عربی، توضیحاتی داده شده است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص13-14
    2. ر.ک: متن کتاب، ص17-108
    3. ر.ک: همان، ص111-246
    4. ر.ک: همان، ص249-260
    5. ر.ک: همان، ص263-308

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها