درسهایی از نهج‌البلاغه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۵۷: خط ۵۷:


    [[رده:مقالات آبان 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات آبان 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات رد شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده دی 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده دی 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]

    نسخهٔ ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۲۹

    درسهایی از نهج‌البلاغه
    درسهایی از نهج‌البلاغه
    پدیدآورانمنتظری، حسینعلی (نويسنده) امام علی علیه‌السلام (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرنهج‌البلاغه. فارسی - عربی. شرح
    ناشرسرايی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1395ش - 1397ش
    چاپ3
    شابک978-964-7362-34-4
    موضوععلی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. نهج‌البلاغه - نقد و تفسیر - علی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. نهج‌البلاغه - خطبه‎‌‌ها
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد15
    کد کنگره
    /م8د4 38/23 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    درس‌هایی از نهج‌ البلاغه، عنوان اثری است 15 جلدی از حسینعلی منتظری در شرح و توضیح نهج ‌البلاغه.

    در مقدمه جلد اول کتاب درباره آن می‌خوانیم: هنگامى که من خطبه 216 را تدریس مى‌کردم، گفتم: من به‌عنوان یک عالم شیعه شرمنده‌ام که اوّلین بار است این خطبه را مى‌خوانم؛ درحالى‌که یک عالم سنّى‌مذهب (ابن ابی‌الحدید) مى‌گوید: من از پنجاه سال پیش تا حال بیش از هزار بار این خطبه را خوانده‌ام.

    هنوز حقایق و رموز نهج‌ البلاغه در بخش‌هاى معارف اصیل الهى و فلسفه خلقت و اخلاق فردى و اجتماعى و روش حکومت و روابط‍‌ بین حکام و مردم... همچنان ناشناخته و یا در مقام عمل مهجور مانده است. تفکر و عمل فردى و اجتماعى شیفتگان آن حضرت با اصول و ارزش‌هاى مندرج در این کتاب شریف هنوز فاصله زیادى دارد؛ تنها نامه مهم آن حضرت به مالک اشتر در روش کشوردارى و اداره جامعه اگر مبنا و چارچوبى براى حکومت دینى ما قرار گرفته بود، به‌یقین جامعه امروز ما وضع دیگر و بهترى داشت و ما شاهد این همه ضایعات و دستاوردهاى منفى نبودیم.

    رفع نقیصه فوق برعهده حوزه‌هاى علمیه و علما و دانشمندان اسلامى است. بجاست نهج‌ البلاغه در برنامه‌هاى درس‌هاى حوزوى گنجانده شود و بزرگان حوزه متصدّى تدریس و ترویج آن گردند...[۱].

    پس از پیروزى انقلاب هم‌زمان با شرکت این‌جانب در مجلس خبرگان قانون اساسى با پیشنهاد برخى مسئولین وقتِ‌ صدا و سیما موفق شدم قسمت‌هاى مختلفى از خطبه‌ها و نامه‌هاى نهج ‌البلاغه را به شکل ساده و در سطح عمومى طى جلسه‌هاى هفتگى تدریس نمایم که هم‌زمان براى عموم پخش مى‌شد. پس از انتشار درس‌ها از صدا و سیما، حزب جمهورى اسلامى و مرکز جهانى علوم اسلامى هرکدام جداگانه به چاپ قسمت‌هایى از آن مباحث اقدام نمودند و بالاخره تدریس این‌جانب ادامه پیدا کرد تا اینکه با پیشنهاد و اقدام برخى دوستان، نوارهاى درس‌ها پیاده شد و پس از بازبینى در معرض چاپ قرار گرفت و چون تدریس به‌منظور استفاده عمومى بود، از بسط‍‌ مطالب و بیان مسائل مشکل و دقیق خوددارى مى‌شد[۲].

    چاپ‌های مختلفی در طی سال‌های مختلف از این اثر صورت گرفته که تعداد مجلدات در هر چاپ متفاوت است؛ چاپ حاضر مربوط به انتشارات سرایی در سال 1395 است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ج1، ص66-67
    2. ر.ک: همان، ص68
    3. ر.ک: شناسنامه کتاب، همان، ص4

    منابع مقاله

    پیشگفتار و شناسنامه کتاب.

    وابسته‌ها