جهاد

    از ویکی‌نور
    جهاد
    جهاد
    پدیدآوراننوری همدانی، حسین (نويسنده)
    ناشر[بی نا]
    مکان نشر[بی جا] - [بی جا]
    سال نشر13سده
    چاپ1
    شابک-
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ن9ج9 196 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جهاد اثر آیت‌الله حسین نوری همدانی (متولد 1304ش)، کتابی است پیرامون نظرات فقهی ایشان درباره مسأله جهاد که برگرفته از سلسله مباحث و دوروس معظم‌له می‌باشد.

    مطالب کتاب، به عنوان یکی از بحث‌های آیت‌الله همدانی، در حوزه مقدسه قم، مطرح گردیده و پس از اینکه برخی از فضلا، آن را از نوار پیاده کرده‌اند، کلیه مطالب از ابتدا تا به آخر، مورد مطالعه ایشان قرار گرفته و آن قسمت از مباحث که به‌واسطه داشتن مبانی استدلالی عمیق، لازم بود تنها در جلسات بحثی حوزه علمیه، مطرح شود، جدا شده و بقیه، به‌صورت کتاب حاضر، در اختیار جامعه اسلامی، قرار گرفته است[۱].

    مطالب کتاب، در قالب پانزده عنوان کلی، عرضه شده است. در ابتدای کتاب، کلیاتی پیرامون جهاد از دیدگاه لغت‌شناسان، فقه و شریعت اسلامی و قرآن کریم، مطرح گردیده[۲] و سپس، جهاد از دیدگاه قرآن، به‌صورت مفصل، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است[۳]. در بخش سوم، به این سؤال پاسخ داده شده است که جهاد اسلامی، در چه زمانی تشریع و مطرح گردید[۴].

    در بخش چهارم، به موضوع جهاد و شهادت، از دیدگاه نهج‌البلاغه نگریسته شده[۵] و در بخش پنجم، موضوع جهاد، مجاهد، مرزبان و شهید، در روایات اسلامی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است[۶].

    تربیت اسلامی و بیان ماجراهایی از خانواده‌های جهادگران و شهدا، از جمله مطالب جالب و خواندنی کتاب است که در بخش ششم، بدان پرداخته شده[۷] و بخش هفتم، به بررسی این مسئله اختصاص یافته است که آیا جهاد، واجب عینی است یا واجب کفایی[۸]. در بخش هشتم، هدف جهاد از دیدگاه احادیث و روایات تبیین گردیده[۹] و در بخش نهم، بحث اصالت ابزار یا اصالت ایمان در جهاد اسلامی، به‌صورت دقیق، بررسی شده است[۱۰]. در بخش دهم، به بیان شرایط اخلاقی سپاه توحیدی پرداخته شده[۱۱] و در بخش یازدهم، از جهادگران و جنبه‌های منفی شرایط روحی آنان، سخن به‌میان آمده است[۱۲]. شرایط لزوم شرکت در جهاد، شرکت زنان در جهاد، جهاد ابتدایی یا جهاد دفاعی و جهاد به عنوان یک رسالت عظیم جهانی، عنوان سایر بخش‌های کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. مقدمه، ص8
    2. متن کتاب، ص9- 11
    3. همان، ص13- 41
    4. همان، ص43- 70
    5. همان، ص75- 101
    6. همان، ص104- 121
    7. همان، ص125- 132
    8. همان، ص134- 139
    9. همان، ص140- 142
    10. همان، ص145- 149
    11. همان، ص152- 168
    12. همان، ص183- 204

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها