توسعه اقتصادی بر پایه قرآن و حدیث

    از ویکی‌نور
    توسعه اقتصادی بر پایه قرآن و حدیث
    توسعه اقتصادی بر پایه قرآن و حدیث
    پدیدآورانمحمدی ری‌شهری، محمد (نويسنده)

    حسینی، ابوالقاسم (مترجم)

    حسينی، رضا (نويسنده)
    ناشرمؤسسه علمی فرهنگی دار الحديث. سازمان چاپ و نشر
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش
    چاپ3
    شابک978-964-493-114-7
    موضوعاحادیث اهل سنت - قرن 14 - احادیث شیعه - قرن 14 - اقتصاد - احادیث
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏الف‎‏7‎‏ ‎‏م‎32041 141/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    توسعه اقتصادی بر پایه قرآن و حدیث اثر محمدی ری‌شهری، با همکاری سید رضا حسینی و ترجمه سید ابوالقاسم حسینی(ژرفا)، پژوهشی است پیرامون توسعه اقتصادی، باتوجه‌به آیات قرآن و احادیث شریف معصومین(ع).

    توسعه اقتصادى، يکى از مهم‌ترين دل‌مشغولی‌ها و نگرانى‌هاى روزگار کنونى، به‌ويژه در جهان سوم به شمار مى‌رود. ازاین‌روی، بررسى اين موضوع از ديدگاه اسلام، از اهميت فراوان برخوردار است. نویسنده، معتقد است که ارائه مجموعه ديدگاه اسلام درباره توسعه و نيز تبيين توسعه اقتصادى، به طور خاص، از ديد اسلام، آشکارا جهان‌شمولى اسلام را نشان مى‌دهد و از برترى آن بر مکاتب ديگر در عرصه توسعه که بر پايه مادى استوارند، حکايت مى‌کند. اين کتاب که نهمين مجلد از دائرةالمعارف «ميزان الحکمة» به شمار مى‌رود، گامى است فراسوى همين هدف که به بيان مبانى تفکر توسعه اقتصادى، با اسلوبى نو و بر پايه متون کتاب و سنت مى‌پردازد[۱].

    از نگاه نویسنده، احاديث رسيده از اهل‌بيت(ع) در واقع، حديث پیامبر(ص) است، ازاین‌رو، کلمه «حديث» در عنوان کتاب، اين معنا را مى‌رساند که همه احاديث پيامبر(ص) و خاندان پاک(ع) او مورداستفاده و استناد کتاب قرار گرفته است[۲].

    در این کتاب، روايات مختلف مربوط به يک موضوع، از مصادر روايى شيعى و سنى، از جامع‌ترين، استوارترين و کهن‌ترين مصدر گزينش شد و ادعيه غیرمستند به معصومين(ع) جز در مواردى معدود، مورداستفاده قرار نگرفته است[۳].

    از ویژگی‌های کتاب، آن است که، از تکرار روايات پرهيز کرده است؛ مگر در موارد ذيل:

    1. هرگاه نکته‌اى مهم در الفاظ و اصطلاحات مورد اختلاف نهفته باشد.
    2. هرگاه ميان متون شيعى و سنى تفاوتى به چشم آيد.
    3. هرگاه متن روايت از آنِ دو باب باشد مشروط به اين که از يک سطر درنگذرد[۴].

    دیگر ویژگی‌ها، آن است که اگر متن‌هايى از پيامبر(ص) و ديگر معصومان(ع) نقل شده باشد، حديث پيامبر(ص) در متن آمده و آدرس روايت ساير معصومان(ع) در پاورقى، مگر اينکه روايت منقول از ساير معصومان(ع) حاوى نکته جديدى هم باشد که در اين صورت متن آن روايت هم اخذ شده است. همچنین معمولا پس از ذکر آيات در هر موضوع، روايات به ترتيب معصومان(ع) از پيامبر(ص) تا امام دوازدهم(ع)، نقل گردیده است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص7
    2. همان، ص8
    3. همان
    4. همان
    5. ر.ک:همان، ص8- 9

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها