كتاب‌شناسی کلینی و کتاب الکافی

كتاب‌شناسی کلینی و کتاب الکافی نوشته محمد قنبرى به زبان عربى، يكى از فعاليت‌هايى است كه درباره شخص مرحوم كلينى و كتاب شريفش توسط كنگره‌ بين‌المللى بزرگداشت شيخ كلينى انجام گرفته است.

کتاب‌شناسی کلینی و کتاب الکافی
كتاب‌شناسی کلینی و کتاب الکافی
پدیدآورانقنبری، محمد (نویسنده)
ناشرمؤسسه علمی فرهنگی دار الحديث، سازمان چاپ و نشر
مکان نشرقم - ایران
سال نشر1387 ش
چاپ1
شابک978-964-493-366-0
موضوعکلینی، محمد بن یعقوب، - 329ق. کتاب‌شناسی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏Z‎‏ ‎‏7835‎‏/‎‏2‎‏ ‎‏/‎‏ق‎‏9‎‏ک‎‏2
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

ساختار

كتاب حاضر با يادداشتى از دبير علمى كنگره بين المللى شيخ كلينى و سپس مقدمه‌اى درباره‌ى شخصيت كلينى و گفتار بزرگان درباره‌ى او و كافى آغاز مى گردد، و در ادامه، در دو بخش آثار مربوط به متن كافى و آثار درباره‌ى كلينى و كافى ذكر مى گردد. در پايان به سه فهرست كه شامل پديد آورندگان، آثار و فهرست منابع و مأخذ می‌شود اشاره شده است.

كتاب‌شناس فاضل جناب آقاى ابوالفضل حافظيان، به سفارش واحد احياى مركز تحقيقات دارالحديث در صدد تهيه مأخذشناسى كلينى و كافى برآمده و تعداد يكصد و پنجاه عنوان را بر روى برگه مخصوص آن نوشته و از اين تعداد، هفتاد و پنج فيش را كامل كرده كه بنا به عللى، كار خود را متوقف ساختند و بدان ادامه ندادند. مدير واحد پس از يأس از تكميل كار از سوى آغازگر آن، كار را به آقاى قنبرى سپرد.

گزارش محتوا

روش كار اين‌گونه بوده كه ابتدا فيش ناقص كامل شده و سپس با رجوع به منابع و مصادر كتاب‌شناسى جديد و قديم و نيز مجموعه فهرستگان نسخ خطى (كه در مركز تحقيقات دارالحديث گردآورى شده است) و كتابخانه مختلف و آرشيو نشريات، موارد جديد بدانها افزوده گرديد و در دو گروه بدين شكل سامان يافت:

1. آثار مربوط به متن كافى،

2. آثار درباره كلينى و كافى.

در بخش اول علاوه بر گزارش چاپ كافى، شروح و حواشى مختلفى كه بر كتاب نوشته شده و رساله‌هايى كه حديث يا احاديثى از كتاب را شرح كرده‌اند، ترجمه كافى معرفى شده است.

در بخش دوم به معرفى آثارى پرداخته شده كه تمامى يا فصل‌هايى از آنها درباره كلينى يا كتاب اوست. كه اين بخش نيز شامل: 1. كتاب مستقل 2. كتاب مشتمل 3. مقالات 4.پايان‌نامه‌ها 5. فهرست‌ها، می‌باشد.

لازم به ذكر است كه در تنظيم فيش‌ها، اطلاعات كتاب شناسى آثار چاپ شده، درج گرديده و به محل نگهدارى آثار خطى اشاره شده است.

منابع مقاله

متن و مقدمه كتاب